Social media recruitment marketing training

Wij geloven in de kracht van delen, met name als het betrekking heeft op de kennis die we in huis hebben. Daarom hebben de specialisten van Chat Builders een training gemaakt. Deze gaat over hoe jij de perfecte kandidaten kan werven via advertising campagnes op social media.

Een advertentie maken op Facebook of Instagram lijkt super simpel, tot je ziet wat de mogelijkheden zijn. Een social media recruitment campagne is niet een bericht boosten en zien wat er gebeurt. Er is een gedegen strategie voor nodig om jouw kandidaten te vinden. Het platform Facebook bestaat uit: Facebook, Instagram & Messenger. Op deze drie kanalen zijn meer dan 10 miljoen Nederlanders actief. Wanneer jij weet hoe je hierop moet werven, is jouw vacaturebank ineens een stuk groter.

Jouw campagne van A tot Z

Duur: 1 dag

Meer kandidaten

Instellingen Facebook

Een advertentie maken op Facebook & Instagram lijkt super simpel, tot je alle instellingen ziet. Het is niet alleen maar een bericht sponsoren en kijken wat er gebeurt. Er zijn enorm veel instellingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een social recruitment campagne. Tijdens onze training leer je alles over de instellingen van Facebook en waar je op moet letten bij het maken van je eerste campagne. Vragen waar je in ieder geval antwoord op krijgt zijn: 

- Hoe stel ik een campagne in?
- Hoe kies ik de juiste doelgroep?
- Welke campagnemogelijkheden zijn er?
- Hoe maak je de resultaten inzichtelijk?

Facebook-advertentie

Nu je weet aan welke knoppen je moet draaien om jouw campagne een succes te maken heb je natuurlijk een winnende advertentie nodig. In deze training leggen we de do's & dont's uit over advertenties voor recruitment. We geven je concrete voorbeelden van advertenties. Daarnaast gaan we meteen aan de slag en maken we samen verschillende advertenties die je meteen kan implementeren. Vragen waar je antwoord op krijgt:

- Wat is het doel van mijn advertentie?
- Uit welke componenten bestaat een goede advertentie?
- Wat werkt wel & wat werkt niet?


Vacaturepagina

Een goede vacaturepagina spreekt de doelgroep aan, preselecteert en zet aan tot solliciteren. Nadat jij alles goed hebt ingesteld binnen Facebook zul jij jouw traffic ergens naartoe moeten sturen. In deze training leggen we uit hoe je een conversiegerichte vacaturepagina maakt die zoveel mogelijk bezoekers omzet in sollicitanten. Je krijgt in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

- Hoe maak ik mijn eigen losstaande vacaturepagina?
- Aan welke eisen dient een vacaturepagina te voldoen?
- Hoe zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers converteren?

We helpen jou binnen een trainingsdag aan een uitgewerkte social recruitment campagne. Na deze dag beschik je over de kennis om zelf te werven via advertising op social media.

Partners van Chat Builders

Naar wat voor training ben je op zoek?

Testimonials