Social Recruitment Marketing

Met alleen jobboards bereik je slechts 20% van de beroepsbevolking. 80% is namelijk latent werkzoekend en niet actief op zoek naar een baan. Met behulp van social media bereik jij de kandidaten waar het echt om draait. Wij optimaliseren en automatiseren jouw werving met behulp van Facebook & Instagram-campagnes.

Door actief en passief talent te bereiken, maakt Chat Builders van social media jouw eigen recruitment platform. Met social recruitment marketing bereiken we precies jouw doelgroep met campagnes die aanspreken. Op basis van demografische gegevens, gedrag en interesses bereiken we jouw ideale werknemer. Zij komen op een conversiegerichte vacaturepagina die wij maken, waar ze met een druk op de knop hun gegevens kunnen achterlaten. Jij krijgt de gegevens in je mailbox en hebt nieuwe werknemers voor het uitkiezen. 

Remarketing

Met behulp van de Facebook Pixel, een stukje code op de vacaturepagina, kunnen we bijhouden wie er op de vacaturepagina zijn geweest. Niet iedereen zal meteen zijn gegevens achterlaten, maar met behulp van remarketing kunnen de de advertenties nogmaals vertonen aan de oude websitebezoekers. Dit verhoogt de kans aanzienlijk dat zij alsnog hun gegevens achterlaten zodat jij zoveel mogelijk kandidaten binnenkrijgt.

Laagdrempeligheid

De schaarste en krapte op de arbeidsmarkt zijn nog steeds hoog. Daarom is het belangrijk om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de sollicitant om de solliciteren. Met behulp van onze campagnes hebben de sollicitanten binnen een aantal klikken al gesolliciteerd.  Door de laagdrempeligheid zul je meer sollicitaties ontvangen. En hoe meer sollicitanten, hoe groter de kans is dat jij de vacature vervuld krijgt.

Bespaar budget en tijd

Werven via advertising campagnes op social media zorgt ervoor dat jij binnen no-time zichtbaar bent bij jouw ideale kandidaten. Jij vindt sneller jouw nieuwe medewerkers waardoor je de Cost Per Hire aanzienlijk vermindert. Je bespaart hierdoor niet alleen tijd, maar ook nog eens geld.

Met de kracht van advertising maak jij van social media jouw persoonlijke recruitment platform. Bereik zowel de actieve als passieve werkzoekenden en verbeter jouw candidate journey.

Partners van Chat Builders

 

Wil jij gemakkelijk en snel jouw vacatures vervullen?

Testimonials