Facebook recruitment chatbot

Een Facebook Messenger chatbot is software waarmee automatisch Facebook chatgesprekken gestart en onderhouden kunnen worden zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Het is een applicatie die ontworpen is om menselijke gespreksvaardigheden na te bootsen. Je kan hiermee een groot deel van de sollicitatieprocedure automatiseren, bent 24/7 bereikbaar en kunt meer sollicitanten toevoegen aan jouw database.

Het gebruik van chatkanalen zoals Facebook Messenger blijft groeien. Slimme bedrijven gebruiken deze kanalen om betekenisvolle connecties tot stand te brengen. Als bedrijf wil je actief zijn in vertrouwde apps, tussen de chats met vrienden en familie. Zo wordt zelfs voorspelt dat 80% van alle bedrijven in 2020 een chatbot heeft. Dit betekent dat jij natuurlijk niet kan achterblijven!

Chatbots brengen veel voordelen met zich mee! Een perfect voobeeld hiervan is de broadcast functie, die bedrijven in staat stelt om notificaties te sturen naar alle of specifieke abonnees van de chatbot. Elke keer wanneer een gebruiker via Facebook Messenger met je chat worden ze een abonnee en komen zij in aanmerking voor een broadcast bericht. Gemiddeld gezien preseteren broadcast berichten 400% beter dan e-mails.

24/7 Bereikbaar

Dankzij een recruitment chatbot ben jij 24/7 bereikbaar. Een standaard recruiter die een volledige werkweek werkt is minder dan 25% van de week beschikbaar. Onze chatbot werkt voor jou de klok rond, waardoor jij de volle 100% van de week bereikbaar bent. Jij kan hierdoor op alle aanvragen inspelen en hierdoor glipt geen een sollicitatie meer uit je handen.

Werk efficiënter

Met behulp van een chatbot kun jij een groot deel van de top-of-funnel recruitmentactiviteiten automatiseren. Hiermee bespaar je veel tijd. De chatbot screent de kandidaten aan de hand van prekwalificatie vragen, waardoor jij kan beoordelen of de sollicitant past bij bepaalde vacatures. De chatbot voorziet je van de nodige informatie waardoor het recruitmentproces aanzienlijk efficiënter wordt.

"Dankzij onze recruitment chatbot heb jij een extra medewerker die 24/7 werkt, de efficiëntie van jouw organisatie vergroot en altijd bereikbaar is."

Partners van Chat Builders

Vertel ons waar we je mee kunnen helpen

Testimonials