icon-coins-graph-charts-large

Het nieuwe solliciteren – Waarom solliciteren zo laagdrempelig mogelijk moet zijn

Ik zie het nog vaak genoeg gebeuren. Ik ben het internet aan het afstruinen en zie tot mijn verbazing weer een formulier op een sollicitatiepagina voorbij komen die lijkt op de theorietoets van het CBS. Op deze pagina zijn dan wel 20 vragen te vinden: Waar woon je? Hoeveel uur ben je beschikbaar? Wat is jouw lievelingskleur? Oké, die laatste staat er vaak niet op, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel. Bedrijven stellen veel te veel vragen op een sollicitatiepagina waardoor de sollicitant gelijk geen zin meer heeft om bij jou te solliciteren. Ben jij hier ook schuldig aan? Lees in dit artikel wat jij kan doen om jouw sollicitatieprocedure vandaag nog te versoepelen.

Verplaats je in de schoenen van de sollicitant

Sollicitanten willen zo veel mogelijk weten over het bedrijf, de functie, het sollicitatieproces en ze willen op een simpele manier kunnen solliciteren. Verplaats je daarom eens in de schoenen van de sollicitant. En stel jezelf de vraag: ‘Als ik op dit moment op zoek was naar een baan, hoe zou ik dan willen dat het sollicitatieproces eruit zou zien?’ Je zal dan hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie komen dat het makkelijk moet zijn en je moeiteloos wil kunnen reageren op een vacature. Natuurlijk moet je sollicitatierondes hebben om die perfecte kandidaat te vinden, maar de aanloop hier naartoe zou zo simpel mogelijk moeten zijn. 

“Maak het voor sollicitanten zo makkelijk en zo laagdrempelig mogelijk om te solliciteren” 

Het foute voorbeeld

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Stel jezelf de volgende vraag: ‘Zou ik dit formulier willen invullen als ik een sollicitant was?’ De kans is vrij groot dat je ‘Nee’ als antwoord geeft. Het formulier is zeer lang, er wordt om een motivatiebrief gevraagd en zelfs het aantal beschikbare uren wordt gevraagd. Dit zijn allemaal factoren die frictie veroorzaken in het sollicitatieproces. Waardoor de conversie van deze pagina waarschijnlijk zeer laag is. Verbeterpunten voor dit formulier zijn:

Cluster de vragen

In plaats van aparte vragen voor: voornaam, tussenvoegsel en achternaam. Kun je hier bijvoorbeeld één vraag van maken.

Schrap de ‘niet relevante’ vragen

Vragen zoals woonplaats & uren beschikbaar zijn vragen die niet per se relevant zijn voor jouw vacature. Daarom zou ik deze altijd achterwege laten.

Maak het versturen cv & motivatie in ieder geval optioneel

Het meesturen van een cv & motivatie is vaak hetgeen wat de meeste tijd kost voor een sollicitant. Maak daarom de keuze om deze mee te sturen optioneel. Idealiter, zou je helemaal niet om het cv of de motivatie moeten vragen.

Trek ik dan niet de verkeerde medewerkers aan?

Hoewel een motivatiebrief en cv veel zeggen over bepaalde kwaliteiten, zeggen ze niet altijd iets over het karakter of talent van de sollicitant. Tijdens een telefoongesprek kun je in een korte tijd al een goede indruk krijgen. Door de laagdrempeligheid, zul je meer sollicitaties ontvangen. En hoe meer sollicitanten, hoe groter de kans is dat jij de vacature gevuld krijgt.

Je vraagt jezelf daarmee vast af, trek ik dan niet de verkeerde medewerkers aan? Als ze niet eens de moeite nemen om een cv te maken en motivatiebrief te schrijven. Persoonlijk ben ik van mening dat je hier niet de ‘verkeerde’ medewerkers mee aantrekt. Je komt er immers in het telefoongesprek snel genoeg achter of het een passende kandidaat is. Stel deze kandidaat is niet geschikt voor de desbetreffende vacature, dan heb je wel een nieuwe kandidaat in je database die misschien wel geschikt is voor een andere functie.

Het goede voorbeeld

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van hoe je het wel zou moeten doen. 

  • De vragen staan naast elkaar waardoor het formulier minder lang lijkt
  • Het toevoegen van een cv is optioneel op mobiel
  • De versturen knop is duidelijk

Dit alles zorgt ervoor dat het voor de kandidaat makkelijk is om te solliciteren. De schaarste en krapte op de arbeidsmarkt zijn nog steeds hoog. Durf daarom te experimenteren om toch die sollicitanten te vinden! Solliciteren hoeft niet altijd volgens de vaste regeltjes. Het gaat om flexibiliteit en ervoor zorgen dat het zo makkelijk mogelijk is voor de sollicitant. Houd het lekker laagdrempelig. vraag eens niet om een cv of motivatiebrief en kijk eens wat er gebeurd. Ik kan je verzekeren dat de conversie van je vacaturepagina omhooggaat.

Benieuwd hoe jij jouw sollicitatieprocedure kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

Meer van onze blog