Conversie optimalisatie voor recruitment

Conversie optimalisatie (CRO) zorgt ervoor dat jij het ratio bezoekers dat in sollicitanten verandert van jouw website of vacaturepagina verhoogt. Door CRO krijg je beter inzicht in jouw succespercentage, bespaar je geld en verbeter jij de kandidaatbeleving.

Je vacaturepagina's worden al goed gevonden en je advertenties zijn al een succes. Er komt genoeg verkeer binnen op jouw website. Toch converteren weinig bezoekers naar sollicitanten. Door middel van A/B-tests gaan we de verschillende zaken op jouw vacaturepagina vergelijken. We beginnen met één versie van de pagina en daarna maken we verschillende versies door een aantal aspecten te veranderen. Bijvoorbeeld door andere koppen, teksten en volgorde te gebruiken. Zo kunnen we testen wat het best werkt, zodat zoveel mogelijk bezoekers converteren naar sollicitanten.

Inzicht in resultaat

A/B-testen

Meer conversies

Inzicht in succespercentage

Conversie optimalisatie helpt bij het verbeteren van diverse wervingsgerelateerde webpagina's, waaronder personeelsadvertenties, landingspagina's en carrièrepagina's. Je krijgt hierdoor een beter inzicht wat succesvol is en wat niet. Dit is waardevolle data die je voortaan tot jouw beschikking hebt wanneer je aan de slag gaat met jouw recruitment marketingstrategie.

Bespaar geld

Een groot voordeel van conversie optimalisatie is dat je uiteindelijk geld bespaart. Door het optimaliseren van je vacatures en recruitment marketingactiviteiten leidt dit uiteindelijk tot meer sollicitanten tegen lagere kosten in een kortere tijd. Hoe minder tijd het kost om een vacature in te vullen, hoe minder geld je uiteindelijk uitgeeft.

Verbeterde candidate experience

Een van de belangrijkste redenen voor conversie optimalisatie is verbetering van de candidate experience. Door te testen en optimaliseren speel je uiteindelijk in op de wensen en behoeften van de kandidaat. Een betere kandidaatervaring zal helpen om meer kandidaten om te zetten in werknemers en een blijvende positieve indruk achter te laten.

We helpen om van jouw websitebezoekers kandidaten te maken. Ons team staat klaar om jouw website te optimaliseren en de conversiepercentages te verhogen. Chat Builders levert jouw bedrijf een lange termijn CRO-strategie die werkt. 

Partners van Chat Builders

Vertel ons waar we je mee kunnen helpen

Testimonials